Dagny

Be och du ska få

Alla tyckte om farmor Dagny, legendarisk kallskänka och köksfru. Verksam på bland annat anrika Hotel Knaust i Sundsvall. Hon älskade att baka och laga god mat. Frikostigt bjöd hon ur sina välfyllda grytor. Alla som besökte henne fick något gott i magen. Barnen älskade henne. Generöst blev hon farmor till Skönsbergs alla barn som inte hade någon egen farmor. Fy fabian, vad jag var sur på dem. Hur kunde någon sno någon annans farmor? I dag tycker jag att det som farmor gjorde var utomordentligt bra. Något som jag dessutom uppmuntrar andra, särskilt barn och ungdomar, till att göra. Har man ingen eller tycker sig ha en dålig mamma, syster, farmor, bror, pappa, morfar, moster eller svärfar. Skaffa dig en ny! Fråga någon du tycker om, just den kanske villa vara det åt dig!

 

Här samlar vi idéer och tankar som kan berika oss själva och andra! Skicka dina bästa tips och idéer. Själv lovade jag farmor att frikostigt dela med mig av hennes och mina utsökta recept. Tjata, så kanske det kommer några topprecept!

 

Det sista farmor och jag gjorde, innan hon flyttade till himlen 2009, var att mumsa ostkrokar och dricka julmust tillsammans. Finfin kombination. Prova! Ett måste på internationella ostkroksdagen som infaller den 14 januari. Instiftat av mig för att hedra min farmor.

free joomla templatesjoomla templates